AUGST Cultuurfestival Logo

Fleur van Osch – Augstkoningin 2022

Fleur van Osch

26/06/2022:
Zondag 26 juni is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt. Onder grote belangstelling werd de stralende nieuwe Augstkoningin Fleur van Osch aan het Bergse publiek voorgesteld.

Fleur van Osch neemt het Augstkroontje over van Aniek Hornesch. Doordat het Augst Cultuurfestival in 2020 en 2021 niet door kon gaan, ontstond de unieke situatie dat Aniek maar liefst drie jaar lang als Augstkoningin het boegbeeld was van het Bergse Augstcultuurfestival. Dat betekende dus ook dat Fleur twee jaar langer heeft moeten wachten om het kroontje over te nemen.

Fleur is 23 jaar en geboren en getogen in Berg aan de Maas. Onlangs is zij afgestudeerd aan de HBO-studie laboratorium engineer. Nu is ze werkzaam bij Sabic in Sittard. Muziek is haar grootste hobby. Ze speelt klarinet bij Harmonie st. Joseph in Berg aan de Maas.

Voor Fleur is dit een meisjesdroom die eindelijk uit is gekomen: “Toen ik als klein meisje met de harmonie voor de wagen van de Augstkoningin liep, hoopte ik al dat ik ooit dat kroontje en zo’n mooie jurk mocht dragen. Na twee jaar uitstel is dit voor mij een heel bijzonder moment. Ik kijk uit naar het feestweekend in september, met natuurlijk als hoogtepunt de culturele parade op zondag 4 september.”