AUGST Cultuurfestival Logo

Daphne Debie – Augstkoningin 2023

Daphne Debie

18/06/2023:
Zondag 18 juni j.l. is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt. Onder grote belangstelling werd de stralende jubileum Augstkoningin Daphne Debie aan het Bergse publiek voorgesteld.

Daphne neemt het Augstkroontje over van Fleur van Osch. Fleur heeft haar dorp het afgelopen jaar vertegenwoordigt als Augstkoningin 2022 en was het boegbeeld van het Bergse Augst Cultuurfestival. Daphne is een 23-jarige Bergse jongedame, geboren en getogen. Momenteel studeert Daphne de pre-master Taalwetenschappen te Nijmegen. Vervolgens wil Daphne verder studeren om haar Masterspecialisatie Taal- en Spraakpathologie te behalen. Naast haar studie werkt Daphne als logopedist.

“Ik vind het een hele eer dat men mij voor Jubileum van Augst Cultuurfestival als Augstkoningin heeft uitgekozen. Ik ben stiekem wel heel erg blij dat pap mij in 2016 op het podium in de tent bij de toenmalige en voormalige koninginnen heeft gezet, met de mededeling dat ik graag koningin van 2020 wil worden. Door deze belevenis is het bij mij allemaal begonnen, het vuurtje om Augstkoningin te worden werd aangewakkerd. Weliswaar een aantal jaren later dan 2020 mag ik me nu Augstkoningin 2023 noemen.”