20 t/m 23 augustus 2021

  Berg aan de Maas

Augstnieuws


Terug naar overzicht

09-07-2017

Mirna Munsters Oogstkoningin Oogstdankfeesten 2017

Zondag 9 juli is de nieuwe Oogstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt: Mirna Munsters uit de buurt Soestdijk. De stralende kersverse Oogstkoningin werd door haar sponsor Partners in Techniek aan het Bergse publiek voorgesteld.

Mirna Munsters: Oogstkoningin
Mirna Munsters is 25 jaar jong en geboren en getogen in Berg aan de Maas. Over enkele weken gaat zij met haar vriend Marvin samenwonen, natuurlijk ook weer in Berg. Mirna werkt bij Osseforth Opleidingen in Elsloo als planner van de beroepsopleidingen. Zij is zeer actief in Bergse verenigingsleven. Zo speelt zij klarinet bij Harmonie St. Joseph Berg aan de Maas, is zij leidster bij de tieners van de Bergse Brökjeugd (jeugdwerk) en lid van de sponsorcommissie van het Oogstdankfeest. In haar vrije tijd gaat zij graag erop uit met vrienden en familie, leest zij graag een boek en houdt van van wandelen. Mirna kijkt enorm uit naar de Oogstdankfeesten in augustus en de bijzondere rol die zij gaat vervullen: “In de maand augustus staat ieder jaar het Oogstdankfeest boven aan de kalender, want dat feestje heb ik als ‘bergs meadje’ natuurlijk nooit willen missen. Met trots mag ik dit jaar dan ook zeggen dat ik het Oogstdankfeest van 2017 mag vertegenwoordigen. Ik kijk ontzettend uit naar alle evenementen dit jaar en vooral naar het 71e Oogstdankfeest tijdens het weekend van 18 t/m 21 augustus. Het wordt een fantastisch jaar en ik hoop dan ook iedereen te mogen begroeten tijdens het weekend in augustus voor een drankje en een dansje.”


Afscheid van bijzondere Oogstkoningin 2015 en 2016
Door de wijzigingen in het programma in 2016 was Saskia Tolen uit Nattenhoven zowel in 2015 als in 2016 het boegbeeld van het Oogstdankfeest in Berg aan de Maas. Voorzitter Marc Jetten van de stichting Oogstdankfeest sprak tijdens haar afscheid namens het bestuur zijn bijzondere waardering uit voor de spontane en enthousiaste wijze waarop Saskia de afgelopen twee jaar de Oogstdankfeesten heeft vertegenwoordigd. “Dit was het dan.
Twee jaar vol trots, passie en plezier. Twee jaar heb ik de Oogstkoningin van Berg a/d Maas mogen zijn. Een terugblik op deze 2 jaar kan ik in één woord beschrijven: WAUW! Wat kan een klein dorp toch voor elkaar krijgen. Gedragen op handen door iedere inwoner. Daarom neem ik dan ook met tranen in mijn ogen afscheid en geef ik het kroontje door. Berg, bedankt! Stichting Oogstdankfeesten, bedankt! Iedereen, bedankt! ‘’

Foto: Rachelle Philippen / Photo4fun

 ODK-8.jpg


Terug naar overzicht