2 t/m 5 september 2022

  Berg aan de Maas

Augstnieuws


Terug naar overzicht

06-02-2019

Augst Cultuurfestival van start met bouw loods voor praalwagens

Het Augst Cultuurfestival kan dit jaar haar praalwagens bouwen in een nieuwe loods aan de Sitterweg in Urmond. De formele procedures zijn doorlopen. Na het verstrijken van de beroepstermijn zijn bij de rechtbank Roermond geen beroepsschriften tegen het besluit omgevingsvergunning ontvangen. Dit betekent dat de stichting Oogstdankfeest kan starten met het bouwen van de loods. Naar verwachting zal deze dan eind mei gereed zijn. Dan kan meteen ook gestart worden met het bouwen van de praalwagens door de vele vrijwilligers van het Augst Cultuurfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 16 t/m 19 augustus.

Locatie in Urmond
De loods wordt gebouwd aan de Sitterweg, direct achter de sportvelden van voetbalvereniging Urmondia. De toegang tot de loods wordt gerealiseerd via de Oude Baan aan de noordzijde van Urmond. De exploitatie van de loods is in handen van het bestuur van de Stichting Oogstdankfeest. Naast het Augst Cultuurfestival kunnen ook andere verenigingen en organisaties in aanmerking komen voor het gebruik van de loods.

Mijlpaal voor historie Augst Cultuurfestival
Volgens voorzitter Patrick Jager is hiermee een belangrijke mijlpaal bereikt en kan dit jaar het Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas definitief doorgaan. “De culturele parade met de praalwagens is het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival, een evenement dat voor de 73 e keer in Berg aan de Maas plaatsvindt. Vele jaren zijn meerdere bestuursleden samen met de gemeente op zoek geweest naar een geschikte locatie voor een plek voor het bouwen van de praalwagens. Nu dit een feit is kunnen we de komende jaren met de vele vrijwilligers de toekomst van het Augst Cultuurfestival voortzetten. De nieuwe opzet van vorig jaar en het enthousiasme en inzet van de inwoners van Berg aan de Maas bieden volop garantie om de komende jaren het Augst Cultuurfestival nog sterker op de Limburgse kaart te zetten.”

Steun gemeente Stein
De voorzitter benadrukt dat de inzet en ondersteuning van de gemeente Stein van essentieel belang is geweest bij de realisatie van de vergunning voor de loods. “Zonder de ondersteuning van de gemeente Stein zou het Augst Cultuurfestival nu in zeer zwaar weer verkeren en zelfs de toekomst erg onzeker zijn. Maar met het vertrouwen en de steun van de gemeente Stein kunnen we dit prachtige cultureel immaterieel erfgoed nu weer een toekomst geven. Daar zijn wij de gemeente zeer dankbaar voor.”Terug naar overzicht