2 t/m 5 september 2022

  Berg aan de Maas

Augstnieuws


Terug naar overzicht

08-07-2018

Naomi Omani Augstkoningin 2018

Zondag 8 juli is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt: Naomi Omani. Onder grote belangstelling werd de stralende nieuwe Augstkoningin door haar sponsoren Omanystyle DamesMode en versboerderij Crijns aan het Bergse publiek voorgesteld.

Augstkoningin Naomi Omani
Naomi Omani neemt het Augstkroontje over van Oogstkoningin 2017 Mirna Munsters. Naomi is 17 jaar en geboren en getogen in Berg aan de Maas. Onlangs behaalde zij haar diploma vmbo-tl op het Groenewald College in Stein. Volgend jaar begint zij aan de opleiding voor apothekersassistente in Heerlen. Naomi speelt op het eerste damesteam van voetbalvereniging I.V.S. Voor Naomi is haar kroning voor het nieuwe Augst Cultuurfestival een langverwachte droom die uitkomt: “Samen met mijn vader en moeder heb ik ontzettend hiernaar uitgekeken. Vandaag kan ik eindelijk vol enthousiasme aan deze bijzondere taak beginnen. Ik ben heel benieuwd wat mij allemaal te wachten staat. Ik weet zeker dat we er samen met een fantastisch jaar van gaan maken.”

Gratis toegang voor Augst Culturele Parade
Het Augst Cultuurfestival vindt plaats van vrijdag 17 t/m maandag 20 augustus. Het cultuurfestival heeft een centraal thema: Helden van toen en nu. Op vrijdag en zaterdag vinden als vanouds de seniorenmiddag Berg Bruist, het muziekprogramma in het feestpaviljoen, de kindermiddag, dialectmis en het straattheater
plaats. Op zondag wordt de dorpskern feestelijk versierd en passend aangekleed naar het thema ‘Helden’. Het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival is op zondagmiddag, met de Augst Parade en een verrassend muziek- en cultuurprogramma in de dorpskern. De toegang voor de Culturel parade op zondag is gratis. Na afloop van de Augst Parade vormen de paradewagens op het Ireneplein en Beatrixplein het decor voor toneel, dans en muziek.

Op het Beatrixplein, het ‘cultuurplein’, vinden o.a. optredens plaats van dansgroep Oxygen uit Maastricht en acrobatiek op hoog niveau van Arte Favola. Het Ireneplein wordt het ‘muziekplein’ met optredens van o.a. de bekende you-tuber Ben Peters en de Party Kryner. Daarna gaat het Augst Festival door in het feestpaviljoen, met gratis kinderattracties, een Boheems wijngaardfeest en Limburgs artiesten festival. Op
maandag sluit Anderkovver met een spetterende optreden het Augst Festival 2018 af.

Foto´s: Photo4fun/ Rachelle PhilippenTerug naar overzicht